首页  学院概况  师资队伍  本科生教育  研究生教育  科学研究  实验教学  党建工作  学生工作  人才招聘

您的位置: 首页>科学研究>科研动态>正文

[学术报告]一种基于湿纸编码的自参考水印方案-张真诚(逢甲大学)
2019-05-07 14:45   审核人:

报告题目:A Self-Reference Watermarking Scheme Based on Wet Paper Coding

一种基于湿纸编码的自参考水印方案

报告人:张真诚教授

报告时间:2019年5月11号15:00-16:00

报告地点:大学城校区工学一号馆201

报告内容:

Fragile watermarking is applied to protect the integrity of the digital media. Current fragile watermarking schemes mainly provide the functionality of detecting and locating the tampered regions of an authorized image. The capability to recover the tampered regions has rarely been discussed in the literature. In fact, the recovery ability is an important issue while proving and maintaining the image integrity. For achieving these purposes, we first utilize the concept of self-reference to preserve the significant information of a protected image. Then we embed the information into the protected image using the technique of wet paper coding. According to experimental results, the new scheme is highly sensitive to detect and locate the tampered area. In particular, the results show that the quality of recovery image is satisfactory.

脆弱水印用于保护数字媒体的完整性。目前的脆弱水印方案主要提供检测和定位被篡改区域的授权图像的功能。恢复被篡改区域的能力在文献中很少被讨论。事实上,恢复能力是证明和维护图像完整性的一个重要问题。为了达到这些目的,我们首先利用自我参照的概念来保存受保护图像的重要信息,然后利用湿纸编码技术将信息嵌入到保护图像中。实验结果表明,该方法对篡改区域的检测和定位具有较高的灵敏度。结果表明,恢复图像的质量是令人满意的。