首页  学院概况  师资队伍  本科生教育  研究生教育  科学研究  实验教学  党建工作  学生工作  人才招聘

您的位置: 首页>科学研究>科研动态>正文

[学术报告]Data-Driven Bayesian Evolutionary Optimization-金耀初
2019-04-01 09:52   审核人:

报告题目:Data-Driven Bayesian Evolutionary Optimization

报告人:金耀初教授(University of Surrey

报告时间:201942日(星期四) 15:00-16:00

报告地点:大学城校区工学一号馆201

报告摘要:

Data-driven surrogate-assisted evolutionary optimization has attracted increasing attention in the communities of evolutionary computation, engineering design and machine learning as well. This talk is going to introduce the basic ideas of surrogate-assisted evolutionary optimization, followed by a detailed discussion of different Bayesian approaches to surrogate management. We will then present a few recent advances in Bayesian evolutionary optimization aiming to address various limitations of Bayesian optimization. The talk is concluded by examples of surrogate-assisted optimization in solving real-world problems.

报告人简介:

金耀初教授现为英国萨里大学计算系“计算智能”杰出讲席教授,IEEE Fellow,中国教育部“长江学者奖励计划”讲座教授,芬兰国家技术创新局“芬兰讲座教授”。目前担任IEEE Transactions on Cognitive and Developmental Systems主编,Complex & Intelligent Systems (Springer) 共同主编,IEEE Transactions on Evolutionary ComputationIEEE Transactions on CyberneticsIEEE Transactions on Nano BioscienceEvolutionary Computation (MIT), BioSystemsElsevier),Soft ComputingSpringer)及Natural Computing (Springer)的副编辑/编委。曾任IEEE计算智能学会副主席,IEEE计算智能学会理事,智能系统应用技术委员会主席,本田研究院(欧洲)主任科学家等社会职务。已出版专/编著及会议论文集9本,发表学术论文200余篇。论文被引用总次数16,000余次, Google Scholar h-index60, SCI引用5200余次。长期从事计算智能,机器学习,计算生物学和计算神经科学,形态发育机器人学等交叉学科的理论研究和工程应用。研究成果已成功应用于实际复杂工程系统优化,机器人控制,汽车自适应巡航控制,多机器人系统和复杂网络自组织,多机器人自组织,图像特征提取和医学图像处理,人类行为识别,动物口蹄疫疫苗预测,抗生素生产过程基因调控建模等。

欢迎广大师生前往!